LECTURE FOR SALE

“FONDET FOR DANSK-NORSK SAMARBEID HAR brukt Päivi Laakso på kurs og kulturkonferansar både på Lysebu i Oslo og Schæffergården i København. Vi har bruka henne mykje. Innslaga hennar er noko langt meir enn eit vanleg forfattarmøte med opplesing og omtale av eigen forfattarskap. Det er ei heil framsyning der ho spelar ut seg sjølv på ein måte som både er underhaldande og gjer at ein kjem nær innpå eit skapande og viltert sinn. Vill humor og tankevekkjande på same tid. I alle evalureringar frå arrangementa scorar ho alltid høgast.”

Per Ivar Vaagland
Generalsekretær
Fondet for dansk-norsk samarbeid.
Lysebu og Schæffergården

————————————————————————–


“HVOR DIONYSOS REAGERER MED VREDE
på modgang, er vor forfatterinde og multikunstner Päivi Laakso straks mere snarrådig og kreativ. Trods vedblivende forstyrrelser fra vildfarne indtrængende, mobiltelefoner og IT, der ikke vil virke, gennemfører Päivi fortællingen fra barndommen, da den dårligste stil – hendes – bliver læst op i klassen.

Hvad gør mennesket, når det bliver stillet overfor ydmygelser, noget ukendt eller fald? Lader sig amputere? Eller finder en udvej? Päivi´s måde er at udtrykke sig kunstnerisk med papir og blyant, bronze, polystyren, film, musik, oliemaling på lærred og krop og sjæl.

Om malerierne, hvor de uskyldige i Paradisets Have stirrer ud af lærredet på beskueren, siger Päivi, at hun ønsker at skildre det øjeblik, da ondskaben kommer ind i verden – alting stivner – Moments before the crime. Som betragtet tilskuer bliver man nødt til at spørge sig selv: Hvad gør jeg? Og så tog hun lakskoene på og begyndte at råbe!”


Seminarielektor Niels Mølgaard
Silkeborg Seminarium

————————————————————————–


“ET SANDT FESTFYRVÆRKERI
med Päivi Laakso”


Seminarielektor Thomas Thorning
Skive Seminarium

————————————————————————–


“PÄIVI LAAKSO
gjorde også stort indtryk, og udgjorde en glimrende variation i et ellers spændende, men informationstæt program.”


Seminarielektor Preben K. Jørgensen
Århus Dag- og Aftenseminarium

————————————————————————–


“STØRST
tilfredshed med Paivi Laakso”


Seminarielektor Martin H. Strøm
Skive Seminarium

————————————————————————–


“ENDELIG
tirsdag på afrejsedagen mødte vi så forfatteren Päivi Laakso, som vi har arbejdet med i forvejen. Det var i sandhed en livsbekræftende og helt overraskende veloplagt forfatter vi mødte. Noget af præsentationen er bevaret på bånd for eftertiden og det er en af de begivenheder, der stadig vendes tilbage til i klasserne.”


Seminarielektor Marianne Corfitsen
Hjørring Seminarium

————————————————————————–